Backup
2022-04-19مجازی سازی یکی از روشهای مدرن و هوشمندانه اداره کردن منابع شبکه و سرور است. در این مقاله ما به موضوع مجازی سازی پرداخته و سعی میکنیم انواع مجازی سرور و انواع مجازی سازی شبکه را توضیح دهیم. گرچه توضیح درباره این موضوع بسیار زیاد است و هر کدام از این بخشها نیازمند توضیحات مفصلتر از این مقاله است. اما برای شروع کارمان این مقاله میتواند مفید باشد ویا به عبارت دیگر .
روشی برای اداره منابع سرور و یا شبکه است که در آن منابع سختافزاری با استفاده از یک مدیریت نرمافزاری به چند قسمت مستقل تقسیم میشود. با این کار هر کدام از قسمتهای مجزا شده به صورت مستقل امکان مدیریت منابع و نرمافزارهای خود را دارند. همچنین فضاهای دیگری مانند کارت شبکه، رم، پردازشگرهای گرافیکی و سایر اجزای نرمافزاری میتوانند به صورت مشترک و همزمان بین تمامی کاربران و واحدها به خدمت گرفته شود
هنگامی که ما از مجازی سازی برای هدایت سرور خودمان استفاده میکنیم، نیازمند سیستم عاملهایی هستیم که انجام این کار را برای ما میسر کنند. برای انجام این کار چندین نرمافزار وجود دارد که در زیر فهرستی از آنها را آورده ایم
فهرست نرمافزارهای Virtualization :
برخی از مزایای مجازی سازیمزایای استفاده از مجازی سازی
به طور کلی سرور های فیزیکی توان مقابله با ماشین های مجازی را به هیچ وجه ندارد، به همین دلیل است که طبق آمار بالای ۹۵ درصد دیتاسنترهای دنیا از تکنولوژی مجازی سازی استفاده میکنند.
به طور کلی میتوان گفت دلیل اصلی استفاده از تکنولوژی مجازی سازی برای سازمان ها کاهش هزینه ها است.گر بتوانیم تکنولوژی مجازی سازی را به صورت بهینه پیاده سازی کنیم می توانیم تا ۷۰ درصد کاهش هزینه ها را شاهد باشیم.از دیگر مزایای مجازی سازی میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم :
- صرفه جویی و کاهش چشم گیر در زمان
- بالا بردن دقت و راحتی نظارت و کنترل سیستم ها
- نگهداری ساده تر و آسان تر از دیتا ها و اطلاعات
- بالا بردن راندمان استفاده از سخت افزار های موجود در سیستم
- بالا بردن امنیت اطلاعات
- پشتیبانی بهتر اطلاعات
- بالا تر رفتن پایداری سرور و شبکه آن
- استفاده کمتر از نیروهای انسانی و در نتیجه کاهش هزینه ها
- استفاده چند سیستم عامل به طور همزمان و در نتیجه استفاده از ویژگی های خاص هر کدام
- کاهش چشم گیر استفاده از فضاهای
- پایین آمدن احتمال خرابی و خطا در سیستم
دسترسی راحت به اطلاعات و اعمال تغییرات در آن ها
انواع مجازی سازی سرور (Server Virtualization)
در حالت معمول بسیار از سرور کمتر از 20 درصد از توان خود را برای پاسخگویی به اکثر نیازهای شبکه به خدمت میگیرند. با استفاده از مجازی سرور یا Sever Virtualization این ناکارآمدی به صورت کامل برطرف میشود.
در انواع مجازی سازی شبکه این امکان به وجود میآید که تمام ساختارهای فیزیکی شبکه را به صورت یک سیستم کاملا مجازی و نرمافزاری بازسازی کنیم. در این جا از نرمافزارها به همان صورتی که بر روی شبکه فیزیکی وجود دارد استفاده میکنیم.
تمام دیوایسهایی که بر روی شبکه مجازی ما قرار میگیرند مانند پورتها، سوئیچها، مسیریابها، فایروال و سیار اجزای دیگر هم به صورت کامل شبیه سازی میشوند. این شبکه به همان استحکام شبکه فیزیکی است و استقلال بخشهای مجازی سازی شده سختافزاری بر روی آن حفظ میشود.
مجازی سازی دسکتاپ Desktop Virtualization
در این نوع از مجازی سازی، این امکان برای کاربران به وجود میآید که هر کدام از بخش مجزا و مستقل خود بهرهمند شوند. در این نوع از مجازی سازی ما میتوانیم.از نرمافزارها به مانند دنیای بیرونی و فیزیکی آنها استفاده کنیم. همچنین امکان استفاده از سیستم عاملهای گوشیهای همراه مانند هم بر روی این سیستم وجود دارد.
مجازی سازی ذخیره سازها Storage Virtualization
در Storage Virtualization، به مانند روشهایی که در بالا گفته شده است امکان استفاده از دیسکهای فیزیکی در قالب شبیه سازهای نرمافزاری مهیا میشود. در Storage Virtualization این امکان به وجود میآید که به راحتی بتوانیم از دادههای خود نسخههای چندگانه ایجاد کنیم و یا دادهها را بین چند کاربر به راحتی به اشتراک بگذاریم. یکی از مزایای مجازی سازی ذخیره سازها آن است که امنیت و سطح دسترسی قابل تعریفی را در اختیار خواهیم داشت. با این کار از نفوذهای غیر مسئولانه و حملههای سایبری به دور خواهیم بود. در عین حال هر کاربر و یا بانک داده ای میتواند از ساختار و پیکربندی خاص خود پیروی کند